پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تنها یک حادثه داخلی برای تغییر یک رژیم سیاسی نبود. بلکه همانگونه که بسیاری از دولتمردان آمریکائی، اسرائیلی و اروپائی در خاطرات خود از آن روزها تعبیر کردهاند، انقلاب از دیدگاه آنان زلزلهای ویرانگر برای جهان غرب بود.
گذشته از آنکه آمریکا مطلوبترین شرائط جغرافیائی، اقتصادی و نظامی را در یکی از حساسترین مناطق جهان که مرزهای طولانی با رقیب (دولت شوروی) داشت، از دست میداد امواج این انفجار بزرگ رژیمهای وابسته به غرب را در ممالک اسلامی و بلاد عربی متزلزل و بیمناک کرده بود. پیام اصلی انقلاب اسلامی ماهیتی فرهنگی داشت و مبتنی بر اندیشه دینی و ارزشهای معنوی بود. پیروزی انقلاب به معنای صدور پیام و ارزشهای آن و به حرکت در آمدن موجی از خیزشهای رهایی بخش در کشورهای اسلامی و جهان سوم بود. همزمان با ایران، رژیم وابسته به آمریکا در نیکاراگوئه نیز سرنگون شد. در افغانستان دولت شوروی ناگریز از کودتای خونین و سپس لشکرکشی و اشغال این کشور شد تا حرکت اسلامی را مهار کند.1 در عراق، کودتای صدام با همین هدف شکل گرفت. 2 مردم لبنان و فلسطین پیروزی انقلاب ایران را جشن گرفتند و جهاد خویش را در شکلی نوین و ملهم از انقلاب اسلامی آغاز کردند. جنبشهای اسلامی در مصر، تونس، الجزایر، سودان، عربستان و ترکیه احیا شدند.
پس از جنگ جهانی دوم نظمی ظالمانه بر جهان حکمفرما بود. مناطق مختلف جهان بین دو قدرت غالب شرق و غرب تقسیم شده بود و سازمانهای نظامی ورشو و ناتو نگهبانان این نظم ناعادلانه بودند. هیچ حرکت و تحولی در جهان سوم خارج از این چارچوب و بدون وابستگی به یکی از دو قطب حاکم امکان موفقیت نمییافت. اینک انقلابی در جهان معاصر و در منطقه امن غربیها پیروز شده بود که شعار اصلی آن «نه شرقی نه غربی» بود. نهضت امام در ایران مستقیماً با امپریالیسم آمریکا درافتاده بود و شکست را بر او تحمیل کرده بود. این واقعیت کمونیستها را در ادعای مبارزات ضدامپریالیستی شان خلع سلاح میکرد و برای نخستین بار در عصر حاضر، دین را به عنوان عاملی حرکتزا در پهنه مبارزات ملتها مطرح میساخت.
با وجود همه ناباوریها و تمامی تلاشهایی که در سطح بینالمللی برای حفظ رژیم شاه و جلوگیری از موفقیت امامخمینی بعمل آمد، انقلاب اسلامی در مرحله نخست مبارزات خویش پیروز گردید و از این جهت پیروزی آن بیشتر به یک معجزه شبیه بود تا تحولی عادی. به جز امامخمینی و تودههای بیشماری که خارج از تحلیلهای معمول، به گفتهها و وعدههای امام باور قلبی داشتند، عموم تحلیلگران سیاسی و همه کسانی که در رخدادها و حوادث ایران دخیل بودند وقوع چنین پیروزی را، حتی تا روزهای واپسین عمر رژیم شاه ناممکن میدانستند.
چنین بود که از صبحدم 22 بهمن 1357 خصومت با نظام نوپای اسلامی در پهنهای گسترده آغاز شد. جبهه دشمنیها را آمریکا رهبری میکرد و دولت انگلیس و برخی دول اروپایی دیگر به همراه تمامی رژیمهای وابسته به غرب در آن مشارکت فعال داشتند. شوروی (سابق) و اقمار آن نیز ناخرسند از اتفاقی که در ایران افتاده و به حاکمیت دین منجر گردید، با آمریکائیها در بسیاری از خصومتها همسو شدند. نمونه بارز این همپیمانی در همنوائی نیروهای چپ و راست ضدانقلاب داخل کشور که بعدها اسناد وابستگی آنان به سفارتخانههای شوروی و آمریکا افشا گردید و از آن بارزتر هماهنگی همهجانبه دو کشور در تجهیز صدام و حمایت از او در جنگ با جمهوری اسلامی را میتوان مشاهده کرد. اما امامخمینی با همان منطقی که نهضت اسلامی را آغاز کرده بود، در اوج فتنهها و فشارهای خارجی انقلاب را هدایت کرد و آن را با اراده خویش به دوره سازندگی و ثبات هدایت نمود.
نهضتی که امامخمینی پرچمدار و پایهگذار آن بود، توانست غبار از چهره اسلام زدوده و سیمای حقیقی آن را پس از 14 قرن به جهان تشنه عدالت بنمایاند. به همین دلیل است که انقلاب اسلامی ایران در جهان اسلام به عنوان «انقلاب امامخمینی» شناخته شده است. 3
به همین علت است که تاکنون هیچ یک از طرحهای سیاسی و اقتصادی و نظامی آمریکا علیه ایران ک غالباً با حمایت یا سکوت متحدان منطقهای و جهانی آن کشور همراه بوده، به نتیجه نرسیده است. و به همین دلیل است که پس از گذشت نزدیک به سه دهه مقابله غرب با انقلاب، امروز تئوریسینها و سیاستمداران اروپائی و آمریکائی بر ضرورت پذیرش و تحمل واقعیت انقلاب و جایگاه جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی تاکید میکنند. 4
نهضتی که در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، امروزه برای بسیاری از ملل جهان چراغ راه زندگی است. مهمترین دستاوردهای این انقلاب در صحنه بینالمللی تاکنون به قرار زیر بوده است.
1. تجدید بنای تفکر انقلابی بر مبنای دین
2. مطرح شدن اسلام بعنوان یک ایدئولوژی انقلابی.
3. تلفیق موفقیت آمیز رهبری سیاسی و مذهبی.
4. احیاء اخوت اسلامی در میان مسلمانان جهان.
5. احیاء روحیه گرایش به معنویات و ارزشهای دینی در میان مسلمانان جهان.
6. احیاء روحیه خودباوری و سلطه ستیزی در میان ملتها.
7. منفعل شدن دولتها و قدرتها در برابر اراده ملتها.
از این رو «22 بهمن» تنها نباید به عنوان روز پایانی یک رژیم سیاسی و آغازی بر حیات رژیم دیگر تلقی گردد. بلکه باید از آن به عنوان سرفصلی برجسته در تاریخ سیاسی ایران و نقطهای عطف در روند مبارزات ملت ایران یاد کرد.
فرا رسیدن عید سعید قربان بزرگترین عید اسلامی را به همه ایرانیان و مسلمانان جهان تبرک می گویم و برایتان آرزوی عیدی خوش دارم و از خداوند منان می خواهم که من و شما را در ثواب حجاج بیت الله الحرام شریک گرداند
سلام دوستان عزیز از اظهار لطفتون ممنونم
باید ببخشید که فرصت بروز کردن وبلاگ را ندارم . راستش را بخواهید تابستونه و فصل سفر ، انشاءالله در اولین فرصت وبلاگ را بروز می کنم
شاد باشید و تابستان خوبی داشته باشید
قهرمانی رویایی تیم محبوب خودمان پرسپولیس را در مسابقات لیگ برتر به همه ایرانیان ، مربیان و بازیکنان این باشگاه تبریک می گویم
روز پرستار گرامی باد
پرستاران، سپیدپوشانی که در مکتب عشق به بیماران زندگی میبخشند
پرستار یکی از اعضای کلیدی تیم مراقبت های بهداشتی و درمانی است که نقش او در:
- پیشگیری از بیماری ها
- حفظ تندرستی
- پیشبرد بهبود و برقراری بهداشت
- تسهیل در تطابق و تسکین درد و رنج بیمار
ارزنده و قابل تقدیر است.
تاریخچه و تغییر و تحولات پرستاری در دنیا
از ابتدای تاریخ، پرستاری به عنوان نوعی از خدمات اجتماعی برای نگهداری و حفاظت از خانواده بود و با تمایل برای سلامتی افراد و اطمینان خاطر برای بیماران آغاز شد.
در طب هندی که یکی از منابع بزرگ طب جهان است همزمان با درمان بیماران، مراقبت از آنان توسط افرادی که بعدها پرستار نامیده شدند، صورت می گرفت و برای پرستاران خصوصیاتی مثل عفت، پاک چشمی و آشنایی با خواص دارویی لازم بود.
فلورانس نایتینگل بانوی پرستاری نوین اولین برنامه سازمان یافته آموزش پرستاری را در مدرسه پرستاری در لندن ایجاد کرد.
پرستاری در اسلام
پرستاری از مجروحان و کمک به ناتوانان درفطرت و نهاد هر انسانی وجود دارد و در دین اسلام نیز اهمیت ویژه ای دارد. به طوری که در آیه 32 از سوره مائده آمده است "هر کس فردی را زنده کند و به جامعه پرتلاش انسان برگرداند مثل این است که همه مردم را زنده کرده است."
در جنگ های مسلمانان بانوان خاندان پیامبر (ص) و زنان مسلمانان در خدمات پرستاری شرکت می کردند.
حضرت زینب (س) در جنگ های صدر اسلام و کربلا از مجروحان مراقبت می کردند، لذا در کشور ما ولادت آن بزرگوار روز پرستار نامیده است.
پرستاری در ایران
در سال 1294 نخستین آموزشگاه پرستاری در ارومیه گشایش یافت و در سال 1297 آموزش پرستاری در تهران به طور رسمی شکل گرفت.
در سال 1327 مدرسه پرستاری دانشگاه شهید بهشتی و سال 1328 مدرسه پرستاری دانشگاه تهران تأسیس شد و به سرپرستی پرستاران خارجی شروع به کار کردند.
پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تحولات چشمگیری در عرصه های مختلف ایجاد شد و تعدادی از مدارس پرستاری به دانشکده های پرستاری تغییر پیدا کردند و آموزش پرستاری به شکل آکادمیک ادامه یافت.
پرستاران همزمان با انقلاب اسلامی و مبارزات مردم با انجام خدمات مستمر خود خدمات ارزنده ای به انقلاب و مجروحین ارائه داند . همچنین در دوران دفاع مقدس، پرستاران از جمله گروه هایی بودند که حضور مستمری در خطوط مقدم جبهه داشته و هر جا مجروحی بود پرستاران و کادر امدادی بر بالین وی حاضر بودند. در بیمارستان های صحرایی و در سخت ترین شرایط به کمک مجروحین شتافته و در این راه شهدا و ایثارگران بسیاری تقدیم انقلاب کردند.
آموزش پرستاری در ایران
در حال حاضر 44 دانشکده پرستاری دولتی و بیش از یک صد دانشکده پرستاری مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور به تربیت پرستار می پردازد و سالیانه حدود 7000 پرستار فارغ التحصیل می شوند.
پرستاری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا تدریس می شود. آموزش نظری در دانشکده های پرستاری ایران قابل رقابت با دانشکده های پرستاری پیشرفته ترین کشورهای جهان است.
شب میلاد دختر زهراست ...................... هر کجا بنگری شعف برپاست
خانه مصطفی شده گلشن ...................... دیده مرتضی شده روشن
فاطمه گشته صاحب دختر .................. بستر از دُرّ و لؤلؤ و گوهر
مونس و یار مجتبی آمد ........................ حامی شاه کربلا آمد
بهر تبریک و شادباش و درود ................... خدمت فاطمه ز حیّ ودود
عرشیان بهر تهنیت با هم ..................... گوی سبقت ربودهاند از هم
دومین دخت عترت و طاها .................. در طهارت چو مادرش زهرا
گوی سبقت ربوده از یعقوب ................ صابر اندر بلا چو صد ایوب
هدف از آفرینش زینب ......................... کربلا بوده سرّ این مطلب
پرچم دین اگر بود بر پا ........................ از حسین است و زینب کبری
بضعه مصطفی سلامٌ علیک ................... دختر مرتضی سلامٌ علیک
خیر مقدم عقیلة الهاشم ...................... جن و انس و ملک تو را خادم
نهضت کربلا ز تو سرپاست .................. بوستان ولا ز تو بر جاست
خطبههای تو منجی دین شد .................... موجب سربلندی دین شد
«عبد عاصی» شده غزلخوانت .......... به امید عطا و احسانت
زمزمه های دل دیگری را شنیدن
و سخنان بی کلام آن را دریافتن
تنها استعداد انسانهای اندک و بخت یاری است
که برای جهان بسیار عزیزند (ترزا آن هانت)
باز نوروز آمد
باز سالی دیگر آغاز می شود
پیشاپیش فرا رسیدن نوروز و سال نو را به همه دوستان تبریک می گویم و امیدوارم که ما هم همراه با سال عوض شویم . البته در جهت مثبت
سال نو مبارک
سلام با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان
عید سعید قربان را به همه ی مسلمین تبریک عرض میکنم
عیدتان مبارک
12 آذرماه روز جهانی معلولین بر همه معلولان و خانواده محترمشان مبارک باد