چند نکته پیرامون ضرورت اجرای فراگیر سازی آموزش و پرورش در ایران :
اصل30 قانون اساسی برحق آحادملت برای استفاده ازآموزش رایگان تاپایان دوره متوسطه تاکید دارد
- ماده 26 بیانیه حقوق بشر بر آموزش و پرورش به عنوان حق اساسی تمامی آحاد بشر تاکید دارد این ماده اظهار می دارد.هر شخص حق دارد که ازآموزش و پرورش بهرمند شود آموزش و پرورش و دست کم آموزش ابتدای و پایه باید رایگان باشد.آموزش فنی و حرفه ای باید همگانی شود
- هدف آموزش وپرورش باید شکوفایی همه جانبه شخصیت انسان و تقویت آزادیهای اساسی باشد.
- پدر و مادر در انتخاب نوع آموزش وپرورش برای فرزندان خود بردیگران حق تقدم دارد.
- ماده 28 پیمان نامه حقوق کودک برحق کودکان برای برخورداری ازآموزش اجباری ورایگان به نحوی که حضور منظم و بدون ترک تحصیل وی در مدرسه تضمین شود تاکید می کند.
- جمهوری اسلامی ایران نیز به سبب پذیرش اعلامیه های داکار،سالامانکا و جامتین و تعهد برای رسیدن به اهداف این بیانیه ها باید تا سال 2015 به تعهد های خود عمل کند .
- تعداد قابل توجهی از دانش آموزان در دوره های آموزشی پایه خود را تکرار و یا ترک تحصیل می کنند رقم تکرار پایه در دوره ابتدایی و راهنمایی بر مبنای درصد تکرار پایه در طی دهه 80-1370 برای سال تحصیلی 81-80 به ترتیب 270183 و 388614 نفر و رقم ترک تحصیلی برای دو دوره و سال تحصیلی مذکور به ترتیب 157315 و290650 نفر بوده است. در صورتی که هزینه هر سال تحصیلی برای هر دانش اموز را 100000 تومان فرض کنیم، رقم تخمینی ضرر مالی این ضعف نظام آموزش000/300/106/392 تومان برای یک سال تحصیلی است
- اجرای آموزش فراگیر زمینه ساز جامعه ای فراگیر است که کودکان با هم یاد می گیرند زندگی در کنار هم و با مشارکت یکدیگر را هم می آموزند.
- پژوهشها نشان می دهد انتظار معلمان و وا لدین از دانش آموزان مدارس ویژه به سبب پیش داوری و نگرشهای قالبی پایین تراز ظرفیتهای آنان می باشد که این امر باعث رشد نارسایی آنان خواهد شد.
- آموزش فراگیر دسترسی همه از جمله کودکان دارای نیازهای ویژه به آموزش و پرورش را تسهیل می کند و هر کودک در نزدیکترین کلاس و مدرسه به محل سکونت خود مشغول تحصیل خواهد شد
-آموزش فراگیر باعث صرفه جویی در هزینه های آموزش ویژه و اختصاص این اعتبارات برای همه کودکان در مدارس عادی خواهد شد . آموزه های دینی ما نیز برپذیرش بدون چون وچرای معلولان درجامعه به عنوان عضوی دارای حق مشارکت تاکید دارند. این امر درقرآن کریم به عنوان یک وظیفه برای پیامبراکرم (ص) مطرح شده است (سوره عبس ) ودرسخنان وسیره آن حضرت واوصیاءشان موردتاکید وتبلیغ قرارگرفتند.(ابوالفضل سعیدی،1381)