علی آذروش در گفتوگو با خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با تاکید براینکه دولت باید برای تولید مازاد کشور به شکل منطقی برنامهریزی کند، اضافه کرد: این مازاد تولید باید از کشور خارج و به بازارهای منطقه عرضه شود چراکه این اقدام علاوه بر ارزآوری بالا برای کشور، اشتغالزایی بالایی را نیز در کشور ایجاد میکند و از نظر اقتدار منطقهای نیز برای کشور بسیار مفید خواهد بود.
او تاکید کرد: برای ورود به بازارهای جهانی به ناچار باید کیفیت محصولاتمان را نیز افزایش دهیم چراکه این بازارها اجناس را با یک استاندارد مشخص و معین میخرند و از سوی دیگر به دلیل اینکه کشورهای بسیاری برای عرضهی کالای خود رقابت میکنند ما ناچاریم قیمت محصولات خود را نیز پایین بیاوریم.
دبیر انجمن صنفی پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور در ادامه تصریح کرد: پایین آوردن قیمتها نیز در شرایطی امکانپذیر است که قابلیتهای خود را بالا ببریم و تمام این موارد باعث خواهد شد که مصرفکننده داخلی از این تبعات بهرهمند شود، ضمن اینکه کشورمان در منطقهای قرار دارد که نیاز برای کالای ما بسیار بالاست و اگر برای این قضیه جدی برنامهریزی نکنیم به کشور جفا کردهایم.
به گفته آذروش در بحث تخممرغ تاکنون شرایط چندان برای تولیدکنندگان نامطمئن نبوده است ولی به نظر میرسد از هماکنون روند تولید به سمت زیاندهی میرود که این وضعیت نیز میتواند خطرساز باشد چراکه انگیزه تولید و جوجهریزی از مرغداران گرفته میشود و در نتیجه با کاهش تولید تخم مرغ در کشور مواجه میشویم.
او با بیان اینکه برای تولید تخممرغ درحال حاضر از 14 تا 15 ماه پیش برنامهریزی صورت گرفته است، افزود: اگر واحد های مرغ مادر از گردونه تولید خارج با ضرر و زیان مواجه شوند رغبتی برای جوجهریزی از طریق اجداد ندارند و مرغهای اجداد حذف میشوند و به این ترتیب یکی از سرمایههای ملی و منحصربه فرد کشور درخطر قرار میگیرد که باید فکری منطقی برای آن صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت و شبکه توزیع در کشورمان دارای مشکلات بسیاری است، افزود: دربخش توزیع باید نیرو گذاشته و از حقوق مردم دفاع کنیم چراکه مدیریت مناسبی برای عرضه محصولاتمان اعمال نمیشود بهطوری که در برخی نقاط شهرگوشت مرغ به 2 برابر قیمت عرضه میشود.
آذروش افزود: باید در تنظیم بازار یک بازنگری صورت گیرد و شرایط حاکم بر این بازار بهگونهای باشد که در قدم اول منافع مصرفکننده را دربرگیرد چراکه با تامین منافع مصرفکننده در بخش تولید نیز حاشیه امن ایجاد خواهد شد ولی اینگونه که واسطهها مدیریت میکنند، مصرفکننده و تولیدکننده سودی نخواهد برد و در نهایت ضربه این اتفاق بر اقتصاد و تولید ملی کشور وارد میشود.