مقالات علمی - روانشناسی آوا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه دردانشش اختلاف و دوگانگی نباشد . [امام باقر علیه السلام ـ در بیان معنای راسخان در دانش ـ]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 
طبس مسینا ، سیل ، مقالات کامپیوتری ، ویندوز ، قیصر امین پور ، عشق ، عکس ، فوتسال ، فرش ، مادرزن ، شعر ، شهادت ، بیرجند ، آرمیون ، ترجمه ، ترجمه انگلیسی ، ترجمه فارسی ، تغذیه ، تلاشگران ، چشم ، چله ، حاج علی جان ، حاملگی ، حجاج ، خانوار ، خداوند ، خط ، خوسف ، داماد ، داور ، دختر ، درمان علایم ، درمیان ، دستگاه قضایی ، دکتر شریعتی ، دلتنگی ، دیر شکوفایی زبان ، ذهن ، رشد ، رمضان ، روانگردان ، ریه ، زارع ، زخم زبان ، زعفران ، زمستان ، سالن ورزشی وحدت طبس مسینا ، سرطان ، سرطان بینی ، سن ازدواج ، سنتوری ، سولفور ، سیر ، سیگار ، آسیاب جان محمد ، آل عمران ، آلعمران ، آمار ، آنفولانزای پرندگان ، آیدی ، اختلال یادگیری ، اختلالات زبانی ، ازدواج ، ازدواج هوشیارانه ، اس ام اس ، اس ام اس با ترجمه ، استقلال ، اسکرین سیور ، اسلام ، اصغری ، اطلاع رسانی ، انتخابات ریاست جمهوری ، اوتیسم ، ایرانیان باستان ، باران ، باطری ، بهار ، بیجار ، بیش فعالی ، بیماری ، پارکینسون ، پدر ، پرستش ، پسر ، پویا ، پیتزا ، پیتزاء سبزیجات ، پیتزای سبزی ، پیروزی ، تاریحچه فرش ایران ، تالاسمی ، تخریب ، شهر طبس مسینا ، طاووس ، طبیعت ، عارفانه ، عزت ، عشایر ، مجلس ، فرماندار ، قالیچه ، قرآن کریم ، قضاوت ، قلب ، عناب ، عید قربان ، فارسی کردن اعداد در ورد ، فاطمه نظری ، فجر ، عشقی نژاد ، عصب شناختی ، 13 آبان ، Truth حقیقت Trust اعتماد Trash آشغال Thrush برفک دهان ، آبی آرام ، کارت گرافیک ، کامژیوتر ، کردستان ، کشیدن حروف ، کلیه ، کوچ ، کوچه های خراسان ، کودکان عقب مانده ذهنی ، گاز ، گزیک ، گفتگو با خدا ، گل کلم ، گلبولهای قرمز ، گلدون ، گلو ، گیاه ، لب تاب ، لوزالمعده ، یلدا ، یونانی ، مقدسات ، مهارتهای ادراکی در کودکان ، موسیقی درمانی ، میخ ، میرمحرابی ، ناحیه حرکتی تکلم : یا برکا ، نارساخوانی ، نقاشی ، نوروپسیکولوژی ، نوروز ، هفته های اول بارداری ، هنر درمانی ، وحدت ، وحید شمسایی ، وقت زیارت ، ویتامینها ، ویرانی ،

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :96
بازدید دیروز :270
کل بازدید :724289
تعداد کل یاداشته ها : 1346
103/9/8
8:6 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
سلمان هدایت[300]

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

تأمین اجتماعی در ایران با تکیه منابع مالی اسلام

تحقیق حاضر را می توان به دو بخش نظری و تجربی تقسیم نمود در بخش نظری تحقیقات انجام شده حول محور تأمین اجتماعی است ولی ادبیات آن در بین اندیشمندان اسلامی چند سالی است که رواج یافته است.

ولی تحقیق حاضر که در صدد برآورد مقدار بالقوه مقدار پولی منابع مالی لازم الاداء و ارتباط آن با تأمین اجتماعی می باشد در نوع خود در ایران تازه و بدیع می باشد و به همین علت اگر چه تحقیقی تازه و قدمی ابتدائی در حوزه تحقیقات اقتصاد اسلامی بوده ولی امید داریم تا زمینه ساز تحقیقات بعدی در این زمینه باشد.

از آن جا که تحقیق حاضر به طور کلی به دو بخش نظری و کاربردی تقسیم شده در فصل اول به مباحث نظری و اصول و مبانی تأمین اجتماعی در اسلام پرداخته می شود. به همین خاطر در فصل دوم به تعریف تأمین اجتماعی و مفاهیم مربوط به آن که در طی تقریباً قرن گذشته وارد حوزه علوم اجتماعی شده، پرداخته می شود.

در فصل سوم به طور گذرا به اصول و مبانی تأمین اجتماعی متعارف پرداخته شده و در فصل چهارم اصول و مبانی تأمین اجتماعی در اسلام مورد تحقیق قرار می گیرد که سه اصل عدالت، اخوت و برادری و کرامت انسانی به طور تفصیل مورد بحث قرار می گیرد و ارتباط آنان با تأمین اجتماعی را از متون اصلی (قرآن و سنت) نشان داده شده است.

در دو فصل پنجم و ششم به نقش و وظایف مردم و حکومت در تأمین اجتماعی از منظر اسلام می پردازیم. و در فصل هفتم منابع مالی تأمین اجتماعی از دیدگاه اسلام را بر می شمارند. و به فراخور حال هر کدام را توضیح می دهیم از آن جا که در این تحقیق در صدد محاسبه حقوق مالی لازم الاداء در اسلام که ماهیت تأمین اجتماعی دارد و از طرف دیگر با توجه به آمارهای موجود در کشور مقدار آن قابل برآورد باشد لذا مباحث نظری و فقهی مربوط به خمس و زکات که تحت این مفهوم می باشند را با تفصیل بیشتر بحث می نماییم.

فصل هشتم را به خطرات و حوادثی که در اسلام به طور منصوص مورد حمایت تأمین اجتماعی قرار می گیرد اختصاص دارد.

در فصل نهم در ابتدا روش های برآورد مالیات را که از جانب اقتصاد دانان بخش مالیه ارائه شده را برای برآورد خمس طرح نموده و بعد از بررسیی محدودیت های هر یک، روش شبیه سازی خرد را برای برآورد خمس در سطح کشور انتخاب می نماییم.

در نهایت در فصل دهم ارقام هزینه های مذهبی لازم الاداء در سطح ملی از طریق جمع تفکیکی آنها به دست آمده و با یکدیگر مقاسیه می گردند و سپس مقادیر بالقوه با مقادیر بالفعل آن که از جانب خانوارها پرداخت شده است مقایسه گردیده و آن گاه مقادیر و نسبت مجموع آن با مجموع درآمدهای مالیاتی دولت مقایسه می گردد، که در صورت قابل اعتناء و توجه بودن این ارقام پیشنهاداتی برای برنامه ریزی، جمع آوری این مقادیر، هدایت و افزایش کارآئی مصارف آن ارائه خواهد شد.

ناگفته پیداست که انجام تحقیقات تجربی و کاربردی محدودیت های خاص خود را داراست بالاخص اگر تحقیق دو نوع خود تازه و بدیع بوده و اطلاعات مربوط به متغیرها و پارامتری های مربوطه بر اساس مبانی نظری آن علم جمع آوری نشده باشد که در این صورت اطلاعات موجود در رابطه با متغیرهای دیگر باید شبیه سازی گردیده و برای محاسبه مورد استفاده قرار گیرد. مضافاً اینکه اگر این نوع تحقیقات در کشورهائی که از نظام اطلاعاتی و آماری منسجم برخوردار نمی باشد، صورت پذیرد مشکلات کار چند برابر خواهد شد. بنابراین در ابتداء و مقدمه محدودیت هایی که در برآورد مقدار منابع مالی تأمین اجتماعی، این طرح با آن مواجه بوده است، عنوان شده است.


  
  

آسیب‏شناختی‏جامعه‏ی‏دینی‏درسه‏نگاه

نویسنده: دکترحدادعادل، دکترهاشم‏آغاجری، حجت‏الاسلام‏رسول‏جعفریان

در ماه اسفند سال گذشته، همایشی در دانشکده‏ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، با عنوان آسیب‏شناسی جامعه‏ی دینی از دیدگاه امام علی علیه‏السلام برگزار گردید. برای اطلاع از دیدگاه‏های ارایه شده، گزارشی را از سه سخنرانی، ملاحظه می‏کنید.

«پگاه»

بصیرت،شرط‏پایداری‏وسلامت‏جامعه‏دینی‏است

دکترحدادعادل دکتر حداد عادل «فقدان بصیرت» را یکی از اموری دانست که به جامعه‏ی دینی آسیب می‏زند. او افزود: چه‏بسیار دین‏دارانی که متعبد و زاهد هستند، اما بی‏بصیرتی آنان سبب آسیب رساندن به خود و جامعه شده است. وی با تاکید بر این‏که قرآن بر ایمانِ همراه با بصیرت سخن می‏گوید، خاطر نشان کرد: منظور از بصیرت، توانایی نفوذ در حوادث و وقایع است و این‏که فرد ظاهربین نباشد.

استاد فلسفه‏ی دانشگاه تهران گفت: مردمی که در کنار علی علیه‏السلام شمشیر می‏زدند، وقتی دیدند معاویه قرآن را بالا برده است، دچار تردید شدند و فریب خوردند. اینها متدینانی بودند که بصیرت نداشتند و بعدها هسته‏ی اصلی خوارج را تشکیل دادند و علی علیه‏السلام را نیز کشتند.

وی از فتنه به عنوان یکی دیگر از عوامل آسیب‏زدایی در جامعه‏ی دینی نام برد و افزود: فتنه به معنای گرفتاری و آزمایش شدن در عرصه‏های اجتماعی و حوادث مبهم، شبه‏ناک و پیچیده‏ی اجتماعی است که باعث حیرت افراد معمولی می‏شود و در قرآن نیز از آن به عنوان «فتنه» یاد شده است.

نماینده‏ی مجلس ششم گفت: حضرت علی علیه‏السلام در نهج‏البلاغه، زادگاه فتنه را تبعیت از هواهای نفسانی، بدعت در احکام و مخالفت با قرآن دانسته‏اند و تاکید می‏کنند فتنه آمیزه و ترکیبی از حق و باطل است که اگر باطل خودش را به لباس حق درنیاورد، نمی‏تواند حتی برای مدت کوتاهی ظهور کند. وی افزود: حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‏السلام مشخص نبودن و غبارآلود بودن را از ویژگی‏های فتنه معرفی می‏کند که در زمینه‏ی حوادث اجتماعی، سال‏ها بعد خود را نشان می‏دهد و معلوم می‏شود که داستان چه بوده است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، اختلاف را یکی دیگر از عوامل آسیب‏زایی جامعه‏ی دینی خواند و گفت: حضرت امیر در این خصوص می‏گوید: ببینید ملت‏هایی را که قبل از شما بودند، چه بر سرشان آمد، احوال خیر و شر آنها را بیاد آورید بنابراین یکی از چیزهایی که باید رعایت و از آن اجتناب کنید، اجتناب از تفرقه و ضرورت اتحاد و پیوستگی است. وی تصریح کرد: حضرت علی علیه‏السلام یکی از عوامل آسیب‏زایی را در جامعه‏ی دینی، نبود امر به معروف و نهی از منکر معرفی می‏کند که منشا آسیب‏های فراوان می‏شود و موجب حکومت اشرار خواهد شد. دکتر حداد عادل گفت: حضرت امیر برای مشخص کردن جایگاه امر به معروف و نهی از منکر می‏فرماید: جهاد در راه خدا در مقایسه با امر به معروف و نهی از منکر مانند موج کوچکی روی دریای شناور است و گفتن سخن عدل نزد حاکم ظالم و زورگو، بالاترین امر به معروف و نهی از منکر است.

وی افزود: حضرت علی علیه‏السلام دنیاطلبی را از دیگر عوامل آفت جامعه‏ی دینی بیان می‏کند و می‏فرماید: هر وقت مردم چیزی را از دین‏شان کنار بگذارند به خیال این‏که دنیاشان بهتر شود، بلایی سرشان می‏آید که ضررش خیلی بدتر است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در پایان گفت: حضرت امیر رعایت نشدن حقوق متقابل مردم و دولت را از دیگر عوامل آسیب‏زایی در جامعه‏ی دینی معرفی می‏کند و تاکید دارند رعایت این حقوق باعث سامان بخشیدن آنها (مردم) و عزت گرفتن دین است. هر وقت حاکمان صالح شوند، مردم نیز صالح می‏شوند و حاکمان نیز زمانی اصلاح می‏شوند که مردم بر صراط مستقیم استقامت کنند.

تبدیل«دین»به«سنت»تهدیدکننده‏است

دکترهاشم‏آغاجری دکتر هاشم آغاجری در ابتدای سخنان خود با اشاره به این‏که حماسی‏ترین و باشکوه‏ترین کردار انسانی از دامن دین برخاسته است، افزود: اخلاق، هنر، فلسفه و تمدن نیز در بستر دین تکوین و گسترش پیدا کرده‏اند.

مدیر گروه تاریخ دانشگاه تربیت‏مدرس اشاره کرد: در رویکرد کلامی آسیب‏شناسی دینی، به عناصر ذاتی دین و برون دینی که دست‏مایه مجادلات بینا دینی و بینا مذهبی است، توجه می‏شود، مانند منازع نظری سخت و نفی‏کننده‏ای که در طول تاریخ بین اسلام و مسیحیت وجود داشته است یا منازعات فرقه‏ای در اسلام.

وی خاطرنشان کرد: در رویکرد جامعه‏شناختی ـ تاریخیِ آسیب‏شناسی دینی، جامعه‏ی دینی آن‏چنان‏که بوده و هست مورد بررسی قرار می‏گیرد و آثار و نتایج رفتار در این جوامع ارزیابی می‏شود.

دکتر آغاجری رویکرد فلسفی ـ منطقیِ آسیب‏شناسی دینی را رویکردی دانست که در آن دلالت‏های منطقی و لوازم فلسفی که یک دین دارد را اثبات، فهم و تحلیل می‏کنیم.

وی تصریح کرد: این نگرش که هر جامعه‏ای آن دین را دارد که اقتضا می‏کند و یا هر جامعه آن‏چنان است که دین آن است، نوعی نگاه مکانیکی به رابطه‏ی دین و جامعه است، در حالی‏که رابطه‏ی دین و جامعه در سطح ساختارها و نهادها و فرآیندها یک رابطه‏ی دیالکتیکی است. این‏گونه نیست که نهادهای یک جامعه مانند نهاد اقتصادی را دین ساخته باشد، اما از سوی دیگر نهادهای آن جامعه نیز جدا از نهادهای دینی نیستند، بلکه یک رابطه‏ی دیالکتیک دارند.

وی با اشاره به این‏که در آسیب‏شناسی دینی، تاکید روی دین است و هدف این است که از منظر تاثیری که دین‏داری بر جامعه می‏گذارد مسئله را بررسی کنیم، افزود: در آسیب‏شناسی دینی می‏توان به متون دینی مانند قرآن به عنوان یک متن که نگاه پاتولوژیک دارد و رابطه‏ی دین و جامعه را بررسی کرده است مراجعه کرد و عوامل آسیب‏زا را شناخت و استنباط کرد.

استاد تاریخ دانشگاه تربیت‏مدرس یکی از عوامل آسیب‏زایی دینی را، سنت‏گرایی و تبدیل شدن دین به سنت دانست که موجب تضعیف عقلانیت و پویایی جامعه می‏شود. وی خاطرنشان کرد: بر اساس قرآن، یکی از مشکلاتی که همه‏ی پیامبران با آن روبه‏رو بوده‏اند، سنت‏گرایی جوامع بود که دین پیامبران را به دلیل این‏که با سنت آنها مخالف بود، نمی‏پذیرفتند، در حالی‏که قرآن آنها را بر اساس عقل و تدبر دعوت می‏کرد.

وی افزود: در قرآن استفاده‏ی صاحبان قدرت و منزلت از دین برای عوام‏فریبی مطرح شده است، به طوری که فرعون در برابر دعوت حضرت موسی خطاب به قوم خود می‏گفت: می‏ترسم موسی دین شما را بگیرد و آن را تغییر دهد. مدیر گروه تاریخ دانشگاه تربیت‏مدرس گفت: اگر عقلانیت در جامعه‏ای رشد نیافته باشد و رابطه‏ی توده‏ی مؤمنان با مرجعیت‏های سیاسی و اجتماعی یک رابطه محض مقلدانه باشد، پدیده‏ی عوام‏فریبی زمینه پیدا می‏کند و در این جامعه از میدان به در کردن مخالفان با حربه‏ی دین و سرپوش گذاشتن نسبت به از کف دادن قدرت، به بهانه‏ی ترس از دست دادن دین است.

وی دیگر رویکرد آسیب‏شناسی جامعه‏ی دینی را ربوبیت یافتن انسان‏هایی که در لباس دین می‏کوشند خدایی کنند، دانست و گفت: مکانیزم ربوبیت، واسطگی است، همان‏گونه که استدلال بت‏پرستان این بود که بت اصالت ندارد، بلکه وسیله‏ای برای قرب و شفاعت است که این پدیده خطرناکی در یک جامعه‏ی دینی است که ابتدا فرد و گروهی در منزلت «وساطت» می‏نشینند و به تدریج بت‏وارگی و خداوارگی به ربوبیت تبدیل می‏شود. وی در پایان تاکید کرد: در طبقه‏ی شفیع و وساطت، در نهایت با ایجاد بت‏پرستی و تبدیل شدن مفاهیم مذهبی به بت‏واره روبه‏رو هستیم؛ همان‏گونه که کشیش اقدام به فروش بهشت می‏کند و این آسیب دیگری است که در قرآن از آن به عنوان تغییر آموزه‏های دینی و انحراف از هدف و مقصد اصلی‏شان یاد کرده است.

بدعت،فتنه،شبهه،عوامل‏تبدیل‏کننده‏جامعه‏ی‏دینی

حجت‏الاسلام‏رسول‏جعفریان

حجت‏الاسلام رسول جعفریان با تاکید بر این‏که هر حکومتی شرایط خاص خود را دارد، گفت: چه‏بسا یک حکومت دینی ممکن است در شرایطی از بین برود، اما حکومت لائیک در همان شرایط از بین نرود و در شرایطی که یک حکومت لائیک از بین می‏رود، ممکن است حکومت دینی تقویت شود.

وی با اشاره به این‏که باید هدف از تشکیل حکومت دینی و شرایط آن را مشخص کرد، افزود: امام علی علیه‏السلام در خصوص آسیب‏پذیری دولت دینی به طور گسترده، بحث کرده است.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: حکومت عثمان که به‏ظاهر دینی بود، ساقط شد و آشوبی به پا شد که دامن حکومت حضرت علی علیه‏السلام را گرفت و آن حضرت در خصوص از بین رفتن خلافت اسلامی و ظهور حکومت سلطنتی معاویه که به اسلام کم‏تر نزدیک بود، خلفا و به خصوص عثمان را در این زمینه مقصر می‏داند. وی خاطرنشان کرد: امام علی علیه‏السلام در خصوص علل ورشکستگی خلافت اسلامی به سه مفهوم و عامل اصلیِ در این بحران ـ که یک مثلث را تشکیل می‏دادندـ اشاره می‏فرماید و بدعت، فتنه و شبهه را اضلاع تشکیل‏دهنده‏ی این بحران معرفی می‏کند.

حجت‏الاسلام جعفریان با اشاره به این‏که مفاهیم بدعت، فتنه و شبهه، در موارد بسیاری در نهج‏البلاغه استفاده شده است، افزود: امام علی علیه‏السلام به پیامبر و سنت وفادار بود و از بدعت به سختی تنفر داشت و جامعه‏ی قبل از خودش را متهم می‏کند که سنت و سیره‏ی نبوی را رها کرده و بدعت پیشه کرده است.

وی ادامه داد: در جامعه و حکومت دینی هدف اصلی اجرای شریعت است که اگر به جای آن بدعت گذاشته شود، نظم جامعه بهم می‏خورد، همان‏گونه که پیش از علی علیه‏السلام بدعت‏گذاری به صورت یک ارزش درآمده بود، به طوری که عثمان در منی نماز دورکعتی را کامل خواند و این را حق خود دانست. وی افزود: وقتی بدعت آمد، به دنبال آن فتنه نیز می‏آید که به معنای درهم ریختگی همه‏ی جامعه است که سبب اختلاف نیز می‏شود. در وضع فتنه، حق و باطل آمیخته شده‏اند و روشن نیست حق متعلق به چه گروهی و باطل متعلق به چه گروهی دیگر است.

حجت‏الاسلام جعفریان گفت: عامل اصلی شبهات کسانی بودند که نگرش بدعت‏گرایانه داشتند و امام علی علیه‏السلام در مورد آنها تاکید کرد که این را وسیله‏ی دنیاطلبی خود قرار داده‏اند. وی با اشاره به این‏که اگر در جامعه‏ی دینی بدعت، فتنه و شبهه، خود را نشان داد، باید انتظار ازهم پاشیدگی و ایجاد جامعه‏ی طایفه‏ای را داشت، همان‏گونه که عثمان با بدعت‏گذاری، ایجاد شبهه کرد و در نتیجه بین مسلمانان اختلاف ایجاد شد. ایشان افزود: آغاز فتنه از هواپرستی است؛ یعنی این‏که انسان خودش را جای شریعت بگذارد و به جای شریعت، خود بدعت‏هایی را مطرح کند.

وی با تاکید بر این‏که بدعت زاینده‏ی فتنه و فتنه شرایط شبهه است، افزود: در این وضعیت هرچه حرف حق بزنید، قابل تشخیص از باطل نیست و تصمیم‏گیری برای مردم مشکل خواهد شد.

 


  
  

آیا اعتقاد به وجود خداوند بر محاسبه‏های علمی تأثیرگذار است؟

آیا اعتقاد به وجود خداوند در محاسبات علمی ما درباره شناخت علل طبیعی که تحت مطالعه علوم است تغییری می‏دهد یا نه؟ و برعکس آیا شناخت علل طبیعی و مادی اشیا در این محاسبه فلسفی که ما را به‏سوی خداوند رهبری می‏کند، تأثیری دارد یا ندارد؟ توضیح مطلب این است که کار علوم ــ چنان‏که می‏دانیم ــ شناختن آثار و ترکیبات و علل پیدایش اشیا است. علم می‏کوشد به علل و آثار یک پدیده خاص ــ مثلاً باران یا بیماری سرطان ــ پی ببرد. علت مستقیم باران را به‏دست می‏آورد و بعد علت آن علت، و علت علت سوم را، و همین‏طور... . اکنون ببینیم آیا اعتقاد به وجود خداوند در این محاسبه‏های علمی تأثیری دارد یا ندارد؟ یعنی آیا لازمه اعتقاد به خداوند این است که مثلاً برای باران علتی مادی طبیعی قائل نشویم؟ یا اگر فرضاً قائل شدیم، برای علت باران، یک علت طبیعی قائل نشویم؟ یا اگر برای آن نیز علت طبیعی قائل شدیم باید بالاخره در نقطه‏ای علت‏های طبیعی را متوقف سازیم و خداوند را در رأس عامل‏ها قرار دهیم؟ و اگر سلسله عامل‏های مادی و طبیعی را در جایی متوقف نکنیم، خدا را انکار کرده‏ایم؟ پس علوم در حد معینی حق دارند عامل‏های طبیعی را به ما معرفی کنند و اما اگر بخواهند هر عامل طبیعی را مستند به عامل طبیعی دیگری معرفی کنند بر ضد فلسفه و علم الهی قیام کرده‏اند؟ یا چنین نیست، اعتقاد به خداوند کوچک‏ترین تغییری در محاسبات علمی از نظر ایمان و اعتقاد به علل طبیعی نمی‏دهد؟

پاسخ منفی است. چنان‏که قبلاً گفته شد، اثر اعتقاد به وجود خداوند فقط این است که اصالت و استقلال و قائم به ذات بودن را از جهان می‏گیرد، معلوم می‏شود قدرتی وجود دارد که قیوم جهان است و جهان با تمام طول و عرض و عمقش، و با تمام ابعاد زمانی و مکانی‏اش، و با سراسر علل و اسباب طبیعی‏اش به یک نسبت ناشی از ذات او است. قرار دادن ذات واجب‏الوجود در ردیف یکی از علل و عوامل جهان و او را به‏صورت یک «عامل» در آوردن مساوی است با قرار دادن او در ضمن مجموعه جهان و مخلوقات خود او. یعنی او دیگر خدا نیست بلکه مخلوقی از مخلوقات است. موجب تأسف است که پاسخ اروپای قرون وسطی و حتی اروپای قرون جدید به پرسش بالا مثبت بوده است. در الهیات مسیحی، خداوند در ردیف علل طبیعی قرار داشته است و به همین جهت اعتقاد به خدا و محاسبات علمی با یکدیگر ناسازگار بوده‏اند و طبعاً موفقیت‏های علوم مساوی با شکست الهیات مسیحی بوده است... این که اعتقاد به خداوند تأثیری در محاسبات علمی ندارد، منحصر به طرز تفکری که از حکمت متعالیه دریافت می‏نماییم، نیست. حکمت رسمی و معرفت معمولی فلسفی اسلامی نیز همین‏گونه، ما را تعلیم می‏دهد. در جهان اسلام فقط بعضی متکلمان بودند که چنان طرز تفکری داشتند.

________________________________________

مطهری، مرتضی. اصول فلسفه و روش رئالیسم (5)، قم: انتشارات صدرا.


  
  

http://daneshname3.ParsiBlog.com

چه چیزهایی سلامتی کودکتان را تهدید می کند

امکان خفه شدن با مواد غذایی

 

دندان های کودک 
تا سن 4 سالگی قادر نیست، مواد غذایی را کاملاً خرد کند، بنابراین مواد
غذایی کوچک یا سفت را که جویدن آنها مشکل است به کودک ندهید ، زیرا ممکن
است باعث خفگی او شوند.

بسیاری از غذاها می توانند باعث خفه شدن کودک شوند، مگر اینکه شکل و ترکیب آنها را تغییر دهید. مثلاً 

کره بادام زمینی 
به تنهایی باعث خفگی خواهد شد، ولی مخلوط کردن آن با شیر و یا مالیدن آن
بر روی تکه ای نان تُست نه نان معمولی ( که باعث می شود کودک خوب آن را
بجَوَد ) امکان خفگی را کاهش می دهد.
ادامه مطلب...
  
  

http://daneshname3.ParsiBlog.com

با کودک بد غذا چه باید کرد ؟

بیشتر پدر و مادرها درباره 

تغذیه کودکان  خود نگران هستند . این والدین از بی ‏میلی و کم غذا خوردن کودکان خود در رنج هستند و شکایت‏های مختلفی در این مورد دارند . بی‏اشتهایی 
یا بد غذایی کودک در هر شکلی ،مساله‏ مهمی است که باید آن را جدی گرفت،
چرا که در نهایت‏ به سوء تغذیه منجر می‏شود . باید بدانیم فقط گرسنگی نیست
که کودک را به سوی غذا می‏کشاند و یا فقط سیر بودن موجب دوری و پرهیز از
غذا نمی‏شود، بلکه عوامل گوناگونی، جدا از نیازهای بدنی، موجب می‏شود تا
کودک غذا بخورد یا نخورد .
ادامه مطلب...
  
  

http://daneshname3.ParsiBlog.com

تغذیه کودکان دبستانی (1)

( کودکان11-7 ساله )

تغذیه
مناسب، نقش مهمی در رشد و تکامل کودکان ایفا می کند. با تغذیه مناسب می
توانید از بروز بیماری های زود هنگام جلوگیری کرده و نیز خطر مشکلات
سلامتی را در آینده کاهش دهید.

تکامل فیزیکی:

در این سنین ( بین 11- 7 سال ) درصد چربی بدن افزایش می یابد. این چربی برای افزایش رشد در 

دوران بلوغ 
مورد نیاز است. در صد چربی بدن در دختران در مقایسه با پسران زودتر و
بیشتر افزایش می یابد. با افزایش چربی بدن، کودکان به خصوص دختران ممکن
است این طور احساس کنند که دچار اضافه وزن 
شده اند. والدین باید به کودک این اطمینان را بدهند که این افزایش چربی
بدن ، قسمتی از رشد طبیعی و بیانگر افزایش رشد است و این چربی به احتمال
زیاد همیشگی نیست. پسرها ممکن است درباره افزایش عضلات خود نگران شوند،
ولی باید بدانند تا سن بلوغ قادر به افزایش توده عضلانی  بدن نخواهند بود.
ادامه مطلب...
  
  

http://daneshname3.ParsiBlog.com

نقش میان وعده ها در سلامت دانش آموزان

بسیاری
از الگوهای رفتاری بزرگسالان و عادات غذایی آن ها، در سنین کودکی شکل می
گیرد و در سنین بزرگسالی کمتر قابل تغییر است. با توجه به این که کیفیت و
کمیت الگوی غذایی نقش بسزایی را در سلامت و یا بروز بیماری های مختلف ایفا
می کند، پس توجه به چگونگی شکل گیری عادات و الگوی مصرف غذایی کودکان، می
تواند حائز اهمیت باشد.

در سنین قبل از مدرسه علایق غذایی کودکان
منحصراً تحت تاثیر محیط خانواده است؛ ولی به محض ورود به مدرسه ، کودکان
از محیط خانه دور شده و ساعاتی از روز را در مدرسه و جدا از خانواده در
کنار همسالان سپری می کنند ، بنابراین عادات و انتخاب های غذایی آن ها کم
کم تغییر کرده و تحت تاثیر محیط و شرایط جدید قرار می گیرد.

از آن
جایی که کودکان ، وعده های غذایی اصلی ( صبحانه ، ناهار و شام ) را اکثراً
در خانه و با حضور والدین مصرف می کنند، الگوی غذای اصلی آنها بیشتر تابع
خانواده است؛ ولی میان وعده ها، یا در محیط مدرسه همراه با دوستان و
همسالان و یا در ساعاتی از روز و غالباً بدون حضور والدین خورده می شوند.
به عبارتی نقطه ی شروع اختلاف بین الگوی غذایی والدین با کودکان از همین
میان وعده ها و مواد غذایی و خوراکی هایی است که درآن زمان صرف می شود.

ادامه مطلب...
  
  

http://daneshname3.ParsiBlog.com

تنقلات،عامل اصلی سوء تغذیه در کودکان

با
توجه به تلاش های صورت گرفته در جهان در جهت بالا بردن سطح سلامت
جامعه،این اقدامات موجب کاهش مرگ و میر مخصوصاً در اطفال، و افزایش طول
عمر در اغلب کشورهای جهان شده است.اما سوء تغذیه ی انرژی پروتئین هم چنان
مهم ترین مشکل تغذیه ای در اغلب کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما می
باشد.

سوء تغذیه از توانمندی و کارآیی کشورکم می کند. براساس پژوهش ها مصرف تنقلات بی ارزش مانند انواع 

پفک، چیپس، نوشابه  های گازدار، سس های چرب و ... . ازجمله دلایل شیوع انواع سوء تغذیه در کوکان کشورمان است.

در
ایران 800 هزار کودک زیر 5 سال دچارکوتاه قدی متوسط و شدید هستند. یعنی به
دلیل عدم مصرف غذای کافی ، دچار سوء تغذیه مزمن هستند. دریافت کم مواد
غذایی ابتدا موجب کاهش وزن کودک می شود و اگر این کم غذایی ادامه یابد، به
تدریج، کودک خود را با این وضع منطبق می کند. یعنی قد و قامت او کوچک می
شود تا بتواند با غذای کم به بقای خود ادامه دهد. به همین دلیل 

کوتاه قدی  تغذیه ای به عنوان یک شاخص ارزیابی توسعه، در جهان مطرح است.
ادامه مطلب...
  
  
همه ما در دوران کودکی خود نقاشی کشیده ایم و یا حداقل خطوطی را بر روی کاغذ رسم نموده ایم که نامش را نقاشی می گذاشتیم ! بسیاری از روانشناسان و نقاشان بزرگ معتقدند که نقاشی بیانگر احساسات درونی و تصورات ذهنی یک فرد می باشد. امروزه نقاشی دیگر همانند گذشته تنها یک سرگرمی نیست و در بسیاری از زمینه های کاری مختلف که  شاید در ظاهر به نقاشی و طراحی ربطی نداشته باشند نیز مورد استفاده قرار

میگیرد. با ورود کامپیوترها به زندگی انسان ها و عمومی شدن این سیستم ها و ورود نرم افزارهای مختلف در زمینه های مختلف کاربران و رفع نیازهای روزانه و ... ، نرم افزارهای طراحی و نقاشی نیز به بازار آمدند تا کاربران مختص خود را به سمت خود جلب نمایند. این نرم افزارها با در اختیا قرار دادن امکانات مختلف نرم افزاری و گستردگی در ویژگی های طراحی کاربران بسیاری را جلب خود نموده اند.

در این مطلب یکی از بهترین های این زمینه را به شما معرفی می کنیم.

 Alias Sketchbook Pro نام نرم افزاری قدرتمند برای طراحی و رسم نقاشی به صورت کامپیوتری می باشد. به کمک این نرم افزار کاربران می توانند طرح های خود را در هر زمینه ای بر روی صفحه های کاغذی موجود در این نرم افزار پیاده سازی نمایند. در این نرم افزار کاربران به ابزارها و ویژگی های مختلفی همچون ابزارهای حرفه ای رسم خطوط ، سایه زنی ، طراحی های اولیه ، Brush های پیشرفته با کیفیت های بالا ، قابلیت حاشیه نویسی بر روی طرح به منظور یادآوری نکات در ادامه طراحی و قابلیت حذف آن ها به راحتی ، سازگاری با برنامه فتوشاپ و ... اشاره نمود. این نرم افزار قدرتمند محصولی از کمپانی بزرگ Autodesk می باشد

 

دانلود

پسورد : www.p30world.com

سایز : 33.1 مگابایت


  
  
ارائه ای از  دانشنامه دوستداران حقیقت

نیاز‌ افراد خانواده به مکمل ویتامینی

مکمل ها

برای بسیاری از خانواده‌ها این سؤال مطرح است که هر یک از اعضای خانواده با توجه به سن خود به چه نوع مکمل ویتامینی نیاز دارند.

بر اساس تحقیقات پزشکان، بچه‌‌ها در دوران نوجوانی و قبل از آن به طور فزاینده‌ای به مکمل کلسیم نیاز دارند تا رشد استخوانی آنها به بهترین شکل تکمیل شود.

به گفته متخصصان، نوجوانان به 1300 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند و این در حالی است که اغلب کمتر از این میزان دریافت می‌کنند.

البته کلسیم موجود در شیر، پنیر و ماست،
بسیار بهتر از مکمل‌های کلسیم است، اما در صورتی که نوجوانان به میزان
لازم لبنیات مصرف نکنند، بهتر است مکمل کلسیم مورد استفاده قرار گیرد.

گفتنی است که پدر و مادر خانواده هم بیش از هر چیز به ویتامین D نیاز دارند. ویتامین D خطر ابتلا به سرطان‌ها را کاهش می‌دهد و برای جذب بهتر آن باید از نور خورشید کمک گرفت.

یکی ازمنابع این ویتامین، ماهی‌های چرب هستند، اما با توصیه پزشک مصرف مکمل‌های ویتامین D برای پدر و مادر خانواده، مفید خواهد بود.

ویتامین b12

تحقیقات نشان می‌دهد که 40 درصد از پدر بزرگ و مادر‌بزرگ‌ها به کمبود ویتامین B12 دچارند.
لذا مصرف مکمل این ویتامین برای آنها توصیه می‌شود. از سوی دیگر، مصرف
برخی دارو‌ها هم جذب ویتامین B12 را در بدن مختل می‌کنند و بهتر است
پدربزرگ و مادربزرگ خانواده در مورد کمبود این ویتامین، مورد بررسی پزشک
قرار گیرند.

منبع.موسسه تبیان


http://daneshname3.ParsiBlog.com/
خواص ویتامین
ای+خواص ویتامینe+خواص ویتامین ب+خواص ویتامین آ+خواص ویتامینb6+خواص
ویتامینd+خواص ویتامین د همه در دانشنامه دوستداران حقیقت



  
  
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >