تأمین اجتماعی در ایران با تکیه منابع مالی اسلام
تحقیق حاضر را می توان به دو بخش نظری و تجربی تقسیم نمود در بخش نظری تحقیقات انجام شده حول محور تأمین اجتماعی است ولی ادبیات آن در بین اندیشمندان اسلامی چند سالی است که رواج یافته است.
ولی تحقیق حاضر که در صدد برآورد مقدار بالقوه مقدار پولی منابع مالی لازم الاداء و ارتباط آن با تأمین اجتماعی می باشد در نوع خود در ایران تازه و بدیع می باشد و به همین علت اگر چه تحقیقی تازه و قدمی ابتدائی در حوزه تحقیقات اقتصاد اسلامی بوده ولی امید داریم تا زمینه ساز تحقیقات بعدی در این زمینه باشد.
از آن جا که تحقیق حاضر به طور کلی به دو بخش نظری و کاربردی تقسیم شده در فصل اول به مباحث نظری و اصول و مبانی تأمین اجتماعی در اسلام پرداخته می شود. به همین خاطر در فصل دوم به تعریف تأمین اجتماعی و مفاهیم مربوط به آن که در طی تقریباً قرن گذشته وارد حوزه علوم اجتماعی شده، پرداخته می شود.
در فصل سوم به طور گذرا به اصول و مبانی تأمین اجتماعی متعارف پرداخته شده و در فصل چهارم اصول و مبانی تأمین اجتماعی در اسلام مورد تحقیق قرار می گیرد که سه اصل عدالت، اخوت و برادری و کرامت انسانی به طور تفصیل مورد بحث قرار می گیرد و ارتباط آنان با تأمین اجتماعی را از متون اصلی (قرآن و سنت) نشان داده شده است.
در دو فصل پنجم و ششم به نقش و وظایف مردم و حکومت در تأمین اجتماعی از منظر اسلام می پردازیم. و در فصل هفتم منابع مالی تأمین اجتماعی از دیدگاه اسلام را بر می شمارند. و به فراخور حال هر کدام را توضیح می دهیم از آن جا که در این تحقیق در صدد محاسبه حقوق مالی لازم الاداء در اسلام که ماهیت تأمین اجتماعی دارد و از طرف دیگر با توجه به آمارهای موجود در کشور مقدار آن قابل برآورد باشد لذا مباحث نظری و فقهی مربوط به خمس و زکات که تحت این مفهوم می باشند را با تفصیل بیشتر بحث می نماییم.
فصل هشتم را به خطرات و حوادثی که در اسلام به طور منصوص مورد حمایت تأمین اجتماعی قرار می گیرد اختصاص دارد.
در فصل نهم در ابتدا روش های برآورد مالیات را که از جانب اقتصاد دانان بخش مالیه ارائه شده را برای برآورد خمس طرح نموده و بعد از بررسیی محدودیت های هر یک، روش شبیه سازی خرد را برای برآورد خمس در سطح کشور انتخاب می نماییم.
در نهایت در فصل دهم ارقام هزینه های مذهبی لازم الاداء در سطح ملی از طریق جمع تفکیکی آنها به دست آمده و با یکدیگر مقاسیه می گردند و سپس مقادیر بالقوه با مقادیر بالفعل آن که از جانب خانوارها پرداخت شده است مقایسه گردیده و آن گاه مقادیر و نسبت مجموع آن با مجموع درآمدهای مالیاتی دولت مقایسه می گردد، که در صورت قابل اعتناء و توجه بودن این ارقام پیشنهاداتی برای برنامه ریزی، جمع آوری این مقادیر، هدایت و افزایش کارآئی مصارف آن ارائه خواهد شد.
ناگفته پیداست که انجام تحقیقات تجربی و کاربردی محدودیت های خاص خود را داراست بالاخص اگر تحقیق دو نوع خود تازه و بدیع بوده و اطلاعات مربوط به متغیرها و پارامتری های مربوطه بر اساس مبانی نظری آن علم جمع آوری نشده باشد که در این صورت اطلاعات موجود در رابطه با متغیرهای دیگر باید شبیه سازی گردیده و برای محاسبه مورد استفاده قرار گیرد. مضافاً اینکه اگر این نوع تحقیقات در کشورهائی که از نظام اطلاعاتی و آماری منسجم برخوردار نمی باشد، صورت پذیرد مشکلات کار چند برابر خواهد شد. بنابراین در ابتداء و مقدمه محدودیت هایی که در برآورد مقدار منابع مالی تأمین اجتماعی، این طرح با آن مواجه بوده است، عنوان شده است.
آسیبشناختیجامعهیدینیدرسهنگاه
نویسنده: دکترحدادعادل، دکترهاشمآغاجری، حجتالاسلامرسولجعفریان
در ماه اسفند سال گذشته، همایشی در دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، با عنوان آسیبشناسی جامعهی دینی از دیدگاه امام علی علیهالسلام برگزار گردید. برای اطلاع از دیدگاههای ارایه شده، گزارشی را از سه سخنرانی، ملاحظه میکنید.
«پگاه»
بصیرت،شرطپایداریوسلامتجامعهدینیاست
دکترحدادعادل دکتر حداد عادل «فقدان بصیرت» را یکی از اموری دانست که به جامعهی دینی آسیب میزند. او افزود: چهبسیار دیندارانی که متعبد و زاهد هستند، اما بیبصیرتی آنان سبب آسیب رساندن به خود و جامعه شده است. وی با تاکید بر اینکه قرآن بر ایمانِ همراه با بصیرت سخن میگوید، خاطر نشان کرد: منظور از بصیرت، توانایی نفوذ در حوادث و وقایع است و اینکه فرد ظاهربین نباشد.
استاد فلسفهی دانشگاه تهران گفت: مردمی که در کنار علی علیهالسلام شمشیر میزدند، وقتی دیدند معاویه قرآن را بالا برده است، دچار تردید شدند و فریب خوردند. اینها متدینانی بودند که بصیرت نداشتند و بعدها هستهی اصلی خوارج را تشکیل دادند و علی علیهالسلام را نیز کشتند.
وی از فتنه به عنوان یکی دیگر از عوامل آسیبزدایی در جامعهی دینی نام برد و افزود: فتنه به معنای گرفتاری و آزمایش شدن در عرصههای اجتماعی و حوادث مبهم، شبهناک و پیچیدهی اجتماعی است که باعث حیرت افراد معمولی میشود و در قرآن نیز از آن به عنوان «فتنه» یاد شده است.
نمایندهی مجلس ششم گفت: حضرت علی علیهالسلام در نهجالبلاغه، زادگاه فتنه را تبعیت از هواهای نفسانی، بدعت در احکام و مخالفت با قرآن دانستهاند و تاکید میکنند فتنه آمیزه و ترکیبی از حق و باطل است که اگر باطل خودش را به لباس حق درنیاورد، نمیتواند حتی برای مدت کوتاهی ظهور کند. وی افزود: حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام مشخص نبودن و غبارآلود بودن را از ویژگیهای فتنه معرفی میکند که در زمینهی حوادث اجتماعی، سالها بعد خود را نشان میدهد و معلوم میشود که داستان چه بوده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، اختلاف را یکی دیگر از عوامل آسیبزایی جامعهی دینی خواند و گفت: حضرت امیر در این خصوص میگوید: ببینید ملتهایی را که قبل از شما بودند، چه بر سرشان آمد، احوال خیر و شر آنها را بیاد آورید بنابراین یکی از چیزهایی که باید رعایت و از آن اجتناب کنید، اجتناب از تفرقه و ضرورت اتحاد و پیوستگی است. وی تصریح کرد: حضرت علی علیهالسلام یکی از عوامل آسیبزایی را در جامعهی دینی، نبود امر به معروف و نهی از منکر معرفی میکند که منشا آسیبهای فراوان میشود و موجب حکومت اشرار خواهد شد. دکتر حداد عادل گفت: حضرت امیر برای مشخص کردن جایگاه امر به معروف و نهی از منکر میفرماید: جهاد در راه خدا در مقایسه با امر به معروف و نهی از منکر مانند موج کوچکی روی دریای شناور است و گفتن سخن عدل نزد حاکم ظالم و زورگو، بالاترین امر به معروف و نهی از منکر است.
وی افزود: حضرت علی علیهالسلام دنیاطلبی را از دیگر عوامل آفت جامعهی دینی بیان میکند و میفرماید: هر وقت مردم چیزی را از دینشان کنار بگذارند به خیال اینکه دنیاشان بهتر شود، بلایی سرشان میآید که ضررش خیلی بدتر است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در پایان گفت: حضرت امیر رعایت نشدن حقوق متقابل مردم و دولت را از دیگر عوامل آسیبزایی در جامعهی دینی معرفی میکند و تاکید دارند رعایت این حقوق باعث سامان بخشیدن آنها (مردم) و عزت گرفتن دین است. هر وقت حاکمان صالح شوند، مردم نیز صالح میشوند و حاکمان نیز زمانی اصلاح میشوند که مردم بر صراط مستقیم استقامت کنند.
تبدیل«دین»به«سنت»تهدیدکنندهاست
دکترهاشمآغاجری دکتر هاشم آغاجری در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه حماسیترین و باشکوهترین کردار انسانی از دامن دین برخاسته است، افزود: اخلاق، هنر، فلسفه و تمدن نیز در بستر دین تکوین و گسترش پیدا کردهاند.
مدیر گروه تاریخ دانشگاه تربیتمدرس اشاره کرد: در رویکرد کلامی آسیبشناسی دینی، به عناصر ذاتی دین و برون دینی که دستمایه مجادلات بینا دینی و بینا مذهبی است، توجه میشود، مانند منازع نظری سخت و نفیکنندهای که در طول تاریخ بین اسلام و مسیحیت وجود داشته است یا منازعات فرقهای در اسلام.
وی خاطرنشان کرد: در رویکرد جامعهشناختی ـ تاریخیِ آسیبشناسی دینی، جامعهی دینی آنچنانکه بوده و هست مورد بررسی قرار میگیرد و آثار و نتایج رفتار در این جوامع ارزیابی میشود.
دکتر آغاجری رویکرد فلسفی ـ منطقیِ آسیبشناسی دینی را رویکردی دانست که در آن دلالتهای منطقی و لوازم فلسفی که یک دین دارد را اثبات، فهم و تحلیل میکنیم.
وی تصریح کرد: این نگرش که هر جامعهای آن دین را دارد که اقتضا میکند و یا هر جامعه آنچنان است که دین آن است، نوعی نگاه مکانیکی به رابطهی دین و جامعه است، در حالیکه رابطهی دین و جامعه در سطح ساختارها و نهادها و فرآیندها یک رابطهی دیالکتیکی است. اینگونه نیست که نهادهای یک جامعه مانند نهاد اقتصادی را دین ساخته باشد، اما از سوی دیگر نهادهای آن جامعه نیز جدا از نهادهای دینی نیستند، بلکه یک رابطهی دیالکتیک دارند.
وی با اشاره به اینکه در آسیبشناسی دینی، تاکید روی دین است و هدف این است که از منظر تاثیری که دینداری بر جامعه میگذارد مسئله را بررسی کنیم، افزود: در آسیبشناسی دینی میتوان به متون دینی مانند قرآن به عنوان یک متن که نگاه پاتولوژیک دارد و رابطهی دین و جامعه را بررسی کرده است مراجعه کرد و عوامل آسیبزا را شناخت و استنباط کرد.
استاد تاریخ دانشگاه تربیتمدرس یکی از عوامل آسیبزایی دینی را، سنتگرایی و تبدیل شدن دین به سنت دانست که موجب تضعیف عقلانیت و پویایی جامعه میشود. وی خاطرنشان کرد: بر اساس قرآن، یکی از مشکلاتی که همهی پیامبران با آن روبهرو بودهاند، سنتگرایی جوامع بود که دین پیامبران را به دلیل اینکه با سنت آنها مخالف بود، نمیپذیرفتند، در حالیکه قرآن آنها را بر اساس عقل و تدبر دعوت میکرد.
وی افزود: در قرآن استفادهی صاحبان قدرت و منزلت از دین برای عوامفریبی مطرح شده است، به طوری که فرعون در برابر دعوت حضرت موسی خطاب به قوم خود میگفت: میترسم موسی دین شما را بگیرد و آن را تغییر دهد. مدیر گروه تاریخ دانشگاه تربیتمدرس گفت: اگر عقلانیت در جامعهای رشد نیافته باشد و رابطهی تودهی مؤمنان با مرجعیتهای سیاسی و اجتماعی یک رابطه محض مقلدانه باشد، پدیدهی عوامفریبی زمینه پیدا میکند و در این جامعه از میدان به در کردن مخالفان با حربهی دین و سرپوش گذاشتن نسبت به از کف دادن قدرت، به بهانهی ترس از دست دادن دین است.
وی دیگر رویکرد آسیبشناسی جامعهی دینی را ربوبیت یافتن انسانهایی که در لباس دین میکوشند خدایی کنند، دانست و گفت: مکانیزم ربوبیت، واسطگی است، همانگونه که استدلال بتپرستان این بود که بت اصالت ندارد، بلکه وسیلهای برای قرب و شفاعت است که این پدیده خطرناکی در یک جامعهی دینی است که ابتدا فرد و گروهی در منزلت «وساطت» مینشینند و به تدریج بتوارگی و خداوارگی به ربوبیت تبدیل میشود. وی در پایان تاکید کرد: در طبقهی شفیع و وساطت، در نهایت با ایجاد بتپرستی و تبدیل شدن مفاهیم مذهبی به بتواره روبهرو هستیم؛ همانگونه که کشیش اقدام به فروش بهشت میکند و این آسیب دیگری است که در قرآن از آن به عنوان تغییر آموزههای دینی و انحراف از هدف و مقصد اصلیشان یاد کرده است.
بدعت،فتنه،شبهه،عواملتبدیلکنندهجامعهیدینی
حجتالاسلامرسولجعفریان
حجتالاسلام رسول جعفریان با تاکید بر اینکه هر حکومتی شرایط خاص خود را دارد، گفت: چهبسا یک حکومت دینی ممکن است در شرایطی از بین برود، اما حکومت لائیک در همان شرایط از بین نرود و در شرایطی که یک حکومت لائیک از بین میرود، ممکن است حکومت دینی تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه باید هدف از تشکیل حکومت دینی و شرایط آن را مشخص کرد، افزود: امام علی علیهالسلام در خصوص آسیبپذیری دولت دینی به طور گسترده، بحث کرده است.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: حکومت عثمان که بهظاهر دینی بود، ساقط شد و آشوبی به پا شد که دامن حکومت حضرت علی علیهالسلام را گرفت و آن حضرت در خصوص از بین رفتن خلافت اسلامی و ظهور حکومت سلطنتی معاویه که به اسلام کمتر نزدیک بود، خلفا و به خصوص عثمان را در این زمینه مقصر میداند. وی خاطرنشان کرد: امام علی علیهالسلام در خصوص علل ورشکستگی خلافت اسلامی به سه مفهوم و عامل اصلیِ در این بحران ـ که یک مثلث را تشکیل میدادندـ اشاره میفرماید و بدعت، فتنه و شبهه را اضلاع تشکیلدهندهی این بحران معرفی میکند.
حجتالاسلام جعفریان با اشاره به اینکه مفاهیم بدعت، فتنه و شبهه، در موارد بسیاری در نهجالبلاغه استفاده شده است، افزود: امام علی علیهالسلام به پیامبر و سنت وفادار بود و از بدعت به سختی تنفر داشت و جامعهی قبل از خودش را متهم میکند که سنت و سیرهی نبوی را رها کرده و بدعت پیشه کرده است.
وی ادامه داد: در جامعه و حکومت دینی هدف اصلی اجرای شریعت است که اگر به جای آن بدعت گذاشته شود، نظم جامعه بهم میخورد، همانگونه که پیش از علی علیهالسلام بدعتگذاری به صورت یک ارزش درآمده بود، به طوری که عثمان در منی نماز دورکعتی را کامل خواند و این را حق خود دانست. وی افزود: وقتی بدعت آمد، به دنبال آن فتنه نیز میآید که به معنای درهم ریختگی همهی جامعه است که سبب اختلاف نیز میشود. در وضع فتنه، حق و باطل آمیخته شدهاند و روشن نیست حق متعلق به چه گروهی و باطل متعلق به چه گروهی دیگر است.
حجتالاسلام جعفریان گفت: عامل اصلی شبهات کسانی بودند که نگرش بدعتگرایانه داشتند و امام علی علیهالسلام در مورد آنها تاکید کرد که این را وسیلهی دنیاطلبی خود قرار دادهاند. وی با اشاره به اینکه اگر در جامعهی دینی بدعت، فتنه و شبهه، خود را نشان داد، باید انتظار ازهم پاشیدگی و ایجاد جامعهی طایفهای را داشت، همانگونه که عثمان با بدعتگذاری، ایجاد شبهه کرد و در نتیجه بین مسلمانان اختلاف ایجاد شد. ایشان افزود: آغاز فتنه از هواپرستی است؛ یعنی اینکه انسان خودش را جای شریعت بگذارد و به جای شریعت، خود بدعتهایی را مطرح کند.
وی با تاکید بر اینکه بدعت زایندهی فتنه و فتنه شرایط شبهه است، افزود: در این وضعیت هرچه حرف حق بزنید، قابل تشخیص از باطل نیست و تصمیمگیری برای مردم مشکل خواهد شد.
آیا اعتقاد به وجود خداوند بر محاسبههای علمی تأثیرگذار است؟
آیا اعتقاد به وجود خداوند در محاسبات علمی ما درباره شناخت علل طبیعی که تحت مطالعه علوم است تغییری میدهد یا نه؟ و برعکس آیا شناخت علل طبیعی و مادی اشیا در این محاسبه فلسفی که ما را بهسوی خداوند رهبری میکند، تأثیری دارد یا ندارد؟ توضیح مطلب این است که کار علوم ــ چنانکه میدانیم ــ شناختن آثار و ترکیبات و علل پیدایش اشیا است. علم میکوشد به علل و آثار یک پدیده خاص ــ مثلاً باران یا بیماری سرطان ــ پی ببرد. علت مستقیم باران را بهدست میآورد و بعد علت آن علت، و علت علت سوم را، و همینطور... . اکنون ببینیم آیا اعتقاد به وجود خداوند در این محاسبههای علمی تأثیری دارد یا ندارد؟ یعنی آیا لازمه اعتقاد به خداوند این است که مثلاً برای باران علتی مادی طبیعی قائل نشویم؟ یا اگر فرضاً قائل شدیم، برای علت باران، یک علت طبیعی قائل نشویم؟ یا اگر برای آن نیز علت طبیعی قائل شدیم باید بالاخره در نقطهای علتهای طبیعی را متوقف سازیم و خداوند را در رأس عاملها قرار دهیم؟ و اگر سلسله عاملهای مادی و طبیعی را در جایی متوقف نکنیم، خدا را انکار کردهایم؟ پس علوم در حد معینی حق دارند عاملهای طبیعی را به ما معرفی کنند و اما اگر بخواهند هر عامل طبیعی را مستند به عامل طبیعی دیگری معرفی کنند بر ضد فلسفه و علم الهی قیام کردهاند؟ یا چنین نیست، اعتقاد به خداوند کوچکترین تغییری در محاسبات علمی از نظر ایمان و اعتقاد به علل طبیعی نمیدهد؟
پاسخ منفی است. چنانکه قبلاً گفته شد، اثر اعتقاد به وجود خداوند فقط این است که اصالت و استقلال و قائم به ذات بودن را از جهان میگیرد، معلوم میشود قدرتی وجود دارد که قیوم جهان است و جهان با تمام طول و عرض و عمقش، و با تمام ابعاد زمانی و مکانیاش، و با سراسر علل و اسباب طبیعیاش به یک نسبت ناشی از ذات او است. قرار دادن ذات واجبالوجود در ردیف یکی از علل و عوامل جهان و او را بهصورت یک «عامل» در آوردن مساوی است با قرار دادن او در ضمن مجموعه جهان و مخلوقات خود او. یعنی او دیگر خدا نیست بلکه مخلوقی از مخلوقات است. موجب تأسف است که پاسخ اروپای قرون وسطی و حتی اروپای قرون جدید به پرسش بالا مثبت بوده است. در الهیات مسیحی، خداوند در ردیف علل طبیعی قرار داشته است و به همین جهت اعتقاد به خدا و محاسبات علمی با یکدیگر ناسازگار بودهاند و طبعاً موفقیتهای علوم مساوی با شکست الهیات مسیحی بوده است... این که اعتقاد به خداوند تأثیری در محاسبات علمی ندارد، منحصر به طرز تفکری که از حکمت متعالیه دریافت مینماییم، نیست. حکمت رسمی و معرفت معمولی فلسفی اسلامی نیز همینگونه، ما را تعلیم میدهد. در جهان اسلام فقط بعضی متکلمان بودند که چنان طرز تفکری داشتند.
________________________________________
مطهری، مرتضی. اصول فلسفه و روش رئالیسم (5)، قم: انتشارات صدرا.
دندان های کودک
بسیاری از غذاها می توانند باعث خفه شدن کودک شوند، مگر اینکه شکل و ترکیب آنها را تغییر دهید. مثلاً
کره بادام زمینیبیشتر پدر و مادرها درباره
تغذیه کودکان خود نگران هستند . این والدین از بی میلی و کم غذا خوردن کودکان خود در رنج هستند و شکایتهای مختلفی در این مورد دارند . بیاشتهایی( کودکان11-7 ساله )
تغذیه
مناسب، نقش مهمی در رشد و تکامل کودکان ایفا می کند. با تغذیه مناسب می
توانید از بروز بیماری های زود هنگام جلوگیری کرده و نیز خطر مشکلات
سلامتی را در آینده کاهش دهید.
در این سنین ( بین 11- 7 سال ) درصد چربی بدن افزایش می یابد. این چربی برای افزایش رشد در
دوران بلوغبسیاری
از الگوهای رفتاری بزرگسالان و عادات غذایی آن ها، در سنین کودکی شکل می
گیرد و در سنین بزرگسالی کمتر قابل تغییر است. با توجه به این که کیفیت و
کمیت الگوی غذایی نقش بسزایی را در سلامت و یا بروز بیماری های مختلف ایفا
می کند، پس توجه به چگونگی شکل گیری عادات و الگوی مصرف غذایی کودکان، می
تواند حائز اهمیت باشد.
در سنین قبل از مدرسه علایق غذایی کودکان
منحصراً تحت تاثیر محیط خانواده است؛ ولی به محض ورود به مدرسه ، کودکان
از محیط خانه دور شده و ساعاتی از روز را در مدرسه و جدا از خانواده در
کنار همسالان سپری می کنند ، بنابراین عادات و انتخاب های غذایی آن ها کم
کم تغییر کرده و تحت تاثیر محیط و شرایط جدید قرار می گیرد.
از آن
جایی که کودکان ، وعده های غذایی اصلی ( صبحانه ، ناهار و شام ) را اکثراً
در خانه و با حضور والدین مصرف می کنند، الگوی غذای اصلی آنها بیشتر تابع
خانواده است؛ ولی میان وعده ها، یا در محیط مدرسه همراه با دوستان و
همسالان و یا در ساعاتی از روز و غالباً بدون حضور والدین خورده می شوند.
به عبارتی نقطه ی شروع اختلاف بین الگوی غذایی والدین با کودکان از همین
میان وعده ها و مواد غذایی و خوراکی هایی است که درآن زمان صرف می شود.
با
توجه به تلاش های صورت گرفته در جهان در جهت بالا بردن سطح سلامت
جامعه،این اقدامات موجب کاهش مرگ و میر مخصوصاً در اطفال، و افزایش طول
عمر در اغلب کشورهای جهان شده است.اما سوء تغذیه ی انرژی پروتئین هم چنان
مهم ترین مشکل تغذیه ای در اغلب کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما می
باشد.
سوء تغذیه از توانمندی و کارآیی کشورکم می کند. براساس پژوهش ها مصرف تنقلات بی ارزش مانند انواع
پفک، چیپس، نوشابه های گازدار، سس های چرب و ... . ازجمله دلایل شیوع انواع سوء تغذیه در کوکان کشورمان است.در
ایران 800 هزار کودک زیر 5 سال دچارکوتاه قدی متوسط و شدید هستند. یعنی به
دلیل عدم مصرف غذای کافی ، دچار سوء تغذیه مزمن هستند. دریافت کم مواد
غذایی ابتدا موجب کاهش وزن کودک می شود و اگر این کم غذایی ادامه یابد، به
تدریج، کودک خود را با این وضع منطبق می کند. یعنی قد و قامت او کوچک می
شود تا بتواند با غذای کم به بقای خود ادامه دهد. به همین دلیل
در این مطلب یکی از بهترین های این زمینه را به شما معرفی می کنیم.
Alias Sketchbook Pro نام نرم افزاری قدرتمند برای طراحی و رسم نقاشی به صورت کامپیوتری می باشد. به کمک این نرم افزار کاربران می توانند طرح های خود را در هر زمینه ای بر روی صفحه های کاغذی موجود در این نرم افزار پیاده سازی نمایند. در این نرم افزار کاربران به ابزارها و ویژگی های مختلفی همچون ابزارهای حرفه ای رسم خطوط ، سایه زنی ، طراحی های اولیه ، Brush های پیشرفته با کیفیت های بالا ، قابلیت حاشیه نویسی بر روی طرح به منظور یادآوری نکات در ادامه طراحی و قابلیت حذف آن ها به راحتی ، سازگاری با برنامه فتوشاپ و ... اشاره نمود. این نرم افزار قدرتمند محصولی از کمپانی بزرگ Autodesk می باشد
پسورد : www.p30world.com
سایز : 33.1 مگابایت
برای بسیاری از خانوادهها این سؤال مطرح است که هر یک از اعضای خانواده با توجه به سن خود به چه نوع مکمل ویتامینی نیاز دارند.
بر اساس تحقیقات پزشکان، بچهها در دوران نوجوانی و قبل از آن به طور فزایندهای به مکمل کلسیم نیاز دارند تا رشد استخوانی آنها به بهترین شکل تکمیل شود.
به گفته متخصصان، نوجوانان به 1300 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند و این در حالی است که اغلب کمتر از این میزان دریافت میکنند.
البته کلسیم موجود در شیر، پنیر و ماست،
بسیار بهتر از مکملهای کلسیم است، اما در صورتی که نوجوانان به میزان
لازم لبنیات مصرف نکنند، بهتر است مکمل کلسیم مورد استفاده قرار گیرد.
گفتنی است که پدر و مادر خانواده هم بیش از هر چیز به ویتامین D نیاز دارند. ویتامین D خطر ابتلا به سرطانها را کاهش میدهد و برای جذب بهتر آن باید از نور خورشید کمک گرفت.
یکی ازمنابع این ویتامین، ماهیهای چرب هستند، اما با توصیه پزشک مصرف مکملهای ویتامین D برای پدر و مادر خانواده، مفید خواهد بود.
تحقیقات نشان میدهد که 40 درصد از پدر بزرگ و مادربزرگها به کمبود ویتامین B12 دچارند.
لذا مصرف مکمل این ویتامین برای آنها توصیه میشود. از سوی دیگر، مصرف
برخی داروها هم جذب ویتامین B12 را در بدن مختل میکنند و بهتر است
پدربزرگ و مادربزرگ خانواده در مورد کمبود این ویتامین، مورد بررسی پزشک
قرار گیرند.
منبع.موسسه تبیان