بررسی انواع حافظه در دانش آموزان دختر حافظ قرآن و غیر حافظ قرآن
پژوهش حاضر با هدف بررسی انواع حافظه (رویدادی و معنایی) در دانش آموزان دختر حافظ قرآن و غیر حافظ قرآن انجام شده است. در این مطالعه، در چهارچوب طرحی نیمه آزمایشی 60 نفر حافظ قرآن، 60 نفر مبتدی و 60 نفر غیر حافظ قرآن در سه پای? تحصیلی (دبستان، راهنمایی و دبیرستان) از هر پایه 20 نفر، به طور تصادفی، در پژوهش شرکت داده شدند. روش نمونهگیری چند مرحلهای و ابزار آزمایش جهت بررسی حافظ? رویدادی شامل تکالیف رمز گردانی کلامی و عملی، تکالیف یادآوری آزاد و (episodic memory) از آزمون سیالی (semantic memory) یادآوری سرنخی بود. در بررسی حافظ? معنایی کلمات (حروف الفبایی و مقولههای معنایی) استفاده گردید. بر اساس نتایج این پژوهش، حافظان قرآن نه تنها در حافظه معنایی بلکه در حافظ? رویدادی نیز از دو گروه کنترل عملکرد بهتری داشتند، اما چنین تفاوتی در انواع حافظ? رویدادی و معنایی بین مبتدیان و غیر حافظان قرآن مشاهده نشد. این نتایج در انواع نمرهگذاری جملات کامل، اسامی و افعال به طور جداگانه و نمره گذاری به روش سخت و آسان به دست آمد. همچنین نتایج حاکی از آن است که با افزایش پایه تحصیلی، عملکرد حافظان قرآن در انواع تکالیف حافظ? رویدادی و حافظ? معنایی افزایش مییابد، لذا مهارت در حفظ قرآن، حافظ? اطلاعات غیر قرآنی را نیز افزایش میدهد و این مهارت با افزایش سن تأثیر بیشتری بر حافظه میگذارد.
10مشکل دوره ی نوجوانی
مشکلات نوجوانی و راهکارهای عملی والدین(1)
در این مقاله به ذکروتوضیح اجمالی 10مورد از مشکلات دوران نوجوانی می پردازیم.در مقاله ی بعد به بررسی 17راهکارعملی والدین برای مقابله با این مشکلات خواهیم پرداخت.
مشکلات دوره نوجوانی
1- کشمکش بین استقلال و وابستگی:
با توجه به اینکه این دوره، حد فاصل دوران کودکی و بزرگسالی است، از دست دادن حمایتهای بیقید و شرط والدین برای کسب احساس استقلال از یک طرف و لذت مورد حمایت و پشتیبانی آنها بودن و همانطور کودک ماندن و بدون زحمت و دردسر، همیشه مورد محبت قرار گرفتن از طرف دیگر، در نوجوان کشمکش درونی ایجاد میکند و جنگ روانی عمیقی در ذهن او به وجود میآورد.
بعضاً خانواده و مدرسه و جامعه نیز از او توقعات متناقض دارند، گاهی او را به چشم یک کودک نگاه کرده و برخوردی تحقیرآمیز دارند و گاهی هم توقعات از او بیش از حد توان اوست و به چشم بزرگسالان به او مینگرند که این خود به کشمکشهای درونی نوجوان دامن زده و او را با مشکل روبرو میسازد.
2- طغیان علیه مراجع قدرت:
نوجوان برای کسب استقلال علیه همه ی مراجع قدرت من جمله والدین و کادر مدرسه طغیان میکند.
گاهی اوقات رفتارهایی علیه آنها از خود نشان میدهد، درگیریهایی ایجاد مینماید و به اعمالی دست میزند که روابط او را با آنها و سایر مراجع قدرت به شدت تیره میکند، مثلاً بگومگو میکند، بحث و مجادله ی طولانی انجام میدهد، بر خلاف خواسته ی والدین دیر به خانه میآید، از انجام تکالیف درسی خودداری میکند، سیگار میکشد و حتی ممکن است دست به اعمال بزهکارانه هم بزند.
این مورد در خانوادههای با محدودیت زیاد و یا مدارسی که مقررات سخت و خشک را بدون نظرخواهی و مشورت با نوجوان اجرا میکنند از شدت بالاتری برخوردار است.
3- هویّت فردی :
یکی دیگر از مشکلات مهمی که نوجوان با آن روبرو میشود مساله ی تشکیل «هویت فردی» اوست. بدان معنی که سوالهای متعددی درباره ی مفهوم زندگی، نقش او در این زندگی، مفهوم مرگ و زندگی پس از مرگ و بطور کلی سوالهایی نظیر، من کیستم؟ و به کجا میروم؟ ذهن او را به خود مشغول مینماید که باید به آنها پاسخ دهد.
احساس هویت شخصی در نوجوانان کمکم براساس همانند سازیهای مختلف گذشته ی آنها تکوین مییابد. با ورود به دوره ی نوجوانی ارزشهای گروه همسالان و همچنین ارزیابیهای معلمان و سایر بزرگسالان نیز مطرح است و هر اندازه ارزشهایی که از طرف دوستان و همسالان ابراز میشود با ارزشهای والدین و معلمان همخوانی بیشتری داشته باشد به همان نسبت کار هویتیابی نوجوان آسانتر پیش میرود.
کسانی که امروز برای حقوق بشر دلسوزی میکنند خودشان جهان را ناامن کرده اند
استاندار خراسان جنوبی که روز گذشته در مراسم افتتاح سالن ورزشی وحدت شهر طبس مسینا در شهرستان درمیان سخن می گفت با اشاره به موفقیت های اخیر هسته ای کشورمان گفت : جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال احیای حق مسلم خود در دستیابی و فن آوری پاک هسته ای بوده است و کسانی که امروز خودشان را داور و حاکم در سطح بین المللی می دانند و برای حقوق بشر دلسوزی می کنند کسانی هستند که خودشان با دار بودن بمب هسته ای جهان را نا امن کرده اند .
به گزارش اداره روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان جنوبی ، قهرمان رشید با بیان اینکه امروز به لطف سیاستهای جمهوری اسلامی که مبتنی بر ارزشهای اسلامی و انسانی است گفتمان انقلاب اسلامی ایران جهانی شده است تصریح کرد : روند جهانی شدن گفتمان انقلاب بعد از روی کار آمدن دولت نهم شتاب بیشتری به خود گرفته و امروز رئیس جمهور محبوب اسلامی ایران به عنوان احیاء گر ارزشهای انقلاب و امام (ره) با تکیه به هدایتهای مدبرانه مقام معظم رهبری ( حفظه ا... ) صدها و هزاران نفر را از سراسر جهان مجذوب این تفکر ناب کرده است .
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیداری کشورهای جهان به تأسی از ایران اسلامی اشاره کرد و گفت : امروز می بینیم مردم عراق در حالی که به شدت از سوی نیروهای بیگانه در محاصره هستند به خیابانها آمده و شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند ، این در حالیست که رئیس جمهور افغانستان نیز در سخنرانی اخیر خود مواضع انقلابی تری نسبت به گذشته در خصوص بیگانگان اشغالگر اتخاذ کردکه حاصل این تفکراست .
مقام عالی دولت در استان موضع گیری اخیر اردوغان نخست وزیر ترکیه را در حمایت از مردم مظلوم غزه الگوبرداری از مواضع انقلاب اسلامی دانست و خاطر نشان ساخت : تحولاتی که در منطقه و در دنیا اتفاق می افتد به ما این نوید را می دهد که دور نخواهد بود زمانی که نظام لیبرالیستی غرب و نظام سطله آمریکا نیز همچون شوروی سابق از هم خواهد پاشید و با ظهور حضرت حجت (عج ) شاهد دنیایی خواهیم بود که عدل و داد در آن حکمفرماست.
رشید یادآور شد : ایران سردمدار صلح و امنیت در دنیاست و ما امروز به امام راحل (ره) و رهبری فرزانه که تمام وجودشان صرف توجه به مردم و محرومین شده و رئیس جمهوری که بدون توجه به گرایشات سیاسی در خدمت صادقانه به خلق تلاش می کند افتخار می کنیم.
وی اتحاد و حفظ انسجام را در تمامی بخش ها و زمینه ها رمز موفقیت و رسیدن به قله های پیروزی دانست و افزود : امروز ایران اسلامی تجلی گاه وحدت است که امید است در شهرستان درمیان نیز که برادران مسلمان اهل تسنن و تشیع در کنار یکدیگر زندگی می کنند بتوان با حفظ وحدت به موفقیت های بیشتری دست یافت.
وی رونق نقاط مرزی را از اهم برنامه های کاری در آینده در استان دانست و تصریح کرد : مرز باید محل مناسبی برای مبادلات اقتصادی باشد و شهرهای مرزی از این حیث می بایست شرایط خوبی داشته باشند؛ از این رو تقویت بازارچه مرزی میل 73 امسال در برنامه کاری ما قرار دارد و امید است با توجه به مشکلاتی که در کشور افغانستان وجود دارد هر چه زودتر بتوان نسبت به رفع این کاستی ها اقدام کرد.
استاندار خراسان جنوبی همچنین در خصوص ارتقاء گزیک به شهر نیز قول مساعد داد و گفت : امیدوارم مصوبه شهرشدن گزیک را هر چه زودتر ابلاغ کنیم و این ارتقاء را جشن بگیریم.
رشید در خصوص افتتاح سالن ورزشی نیمه تمام قهستان نیز تا هفته دولت امسال به مسئولین ذیربط دستورات لازم را صادر کرد، همچنین به دستور استاندار سالن نیمه تمام روستای بورنگ وسالن نیمه تمام روستای نوغاب نیز مقرر شد تا پایان سال جاری با اختصاص اعتبارات لازم ورفع نقایص موجود به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد : تا پایان سال جاری تمامی سالن های نیمه تمام ورزشی شهرستان درمیان می بایست به بهره برداری برسد این در حالی است که اگر این امر محقق نشود قطعاً با مقصرین و مسببین برخورد خواهد شد.
وی توسعه کمی و کیفی ورزشی را از اولویت های مهم کاری در دولت در خراسان جنوبی دانست و افزود : امسال می بایست در تمامی عرصه های ورزشی شاهد تعالی و پیشرفت باشیم چرا که ورزش در شرایط فعلی یکی از ضروریات جامعه است.
این گزارش حاکیست سالن ورزشی وحدت شهر طبس مسینا در شهرستان درمیان در مهر ماه سال 1387 با 365 میلیون تومان اعتبار کلنگ زنی شده و روز گذشته به دست استاندار خراسان جنوبی رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.
یک زمین شناس عمق چاه و رطوبت خاک آن را اندازه گرفت
یک فرد بدبین از دور نگاه کرد و گفت او مرده است خدا رحمتش کند.
یک حقوقدان اعلام آمادگی کرد برایش شکواییه تنظیم کند
یک معلم به او آموزش داد که موقع راه رفتن حواسش را جمع کند
یک روزنامه نگار در مورد دردهایش با او مصاحبه کرد
یک پزشک برای او دو قرص آسپرین پایین انداخت
یک پرستار کنار چاه ایستاد و با او گریه کرد و درد دل
یک روان شناس او را تشویق کرد تا دلایلی را که پدر و مادرش او را آماده افتادن به
داخل چاه کرده بودند پیدا کند خودآگاه یا ناخودآگاه
یک فرد خوشبین به او گفت : ممکن بود پاهات بشکنه
سپس فرد بیسوادی گذشت و دست او را گرفت و او را از چاه بیرون آورد!
آسیب شناسی علم و آموزش:چرا-کجا-از کی-چه وقت و چه چیز را باید یاد بگیریم.....
نظرتان چیست؟
با سلام امروز می خواهم درباره شهر طبس مسینا و وضعیت خیابانها و کوچه های آن مقداری بحث کنم . البته اگر بتوان نام شهر را بر آن نهاد . نمی دانم صزف نام شهر داشتن جائی را تبدیل به شهر می کند یا امکانات شهری هم لازم اس . این روزها وارد دومین سالی می شویم که روستای تاریخی طبس مسینا از روستا به شهر تغییر نام داده ولی در عمل با زمانی که روستا بوده هیچ تفاوتی نکرده است. البته برخی اقدامات انجام شده که جای تقدیر دارد. در ادامه تعدادی عکس از وضعیت کوچه های طبس می گذارم تا خودتان قضاوت کنید. البته در آینده عکس های بیشتری منعکس می کنم و مفصل تر بحث خواهم کرد. انشاء الله که مسئولین محترم هر چه زودتر فکری به حال وضعیت کوچه ها و خیابانهای شهر طبس بکنند تا حداقل در حد روستاهایی چون بورنگ و هندوالان سر و سامان بگیرد.
خود قضاوت کنید که این کوچه یک شهر می تواند باشد
این کوچه دارای رفت و امد فراوان میباشد
آیا این خیابانه در حد یک شهر می باشد یا در حد مرکز دهستان
قضاوت با شما؟
بزودی عکس های کاملتری از شهر طبس مسینا را در وبلاگ قرار خواهم داد
موفق و پیروز باشید